Ekologisk matlagning

EKORREN – Vårt eget kök med matsal

I Åbyggeby Landsbygdscenter finns en matsal med ett tillagningskök av eleverna döpt till EKORREN. Landsbygdscentrets tillagningskök invigdes den 20 oktober 2011.

EKORREN står för

Ekologisk
KRAV-certificerad
Osockrad
Rofylld
Restaurang
Energirik
Närproducerad

Ingång till matsal och tillagningsköket EKORREN

På EKORREN försöker vi köpa våra råvaror från lokala producenter som t.ex. potatis, grönsaker, kyckling o köttfärs. Utöver det använder vi oss också av säsongens grönsaker o frukter, så i skördetider tar vi tacksamt emot bär och frukt t.ex. lingon och äpplen till barnens skolmåltider.

Om oss i köket

Vi som arbetar i köket heter Ulrika o Anki.

Ulrika har tidigare arbetat på Perslundaskolan i Ockelbo och Anki arbetade tidigare på Svalans förskola här i Åbyggeby.

Matsalen EKORREN Åbyggeby Landsbygdscenter

EKORRENS filosofi

EKORRENS filosofi är att laga maten från grunden och inte använda några tillsatser och E-nummer men även att ha minimalt med socker i maten.

Största delen av våra råvaror är ekologiska. Vi är anslutna till KRAV och har förbundit oss att använda produkter som är KRAV-märkta i vår matlagning.

Idag är cirka 65% av våra råvaror ekologiska !!!

Krav Restaurang Brons

Beställ matlåda

75 kr per låda vilken beställs före 09.30.
Beställ dagen före om fler än 5 st lådor.

Tel: 070-384 12 27
OBS: Endast matlådor kan köpas.

Färs och grönsaker kommer från Sven-Arne respektive Böle Grönsaker

Matsedel vecka 4

Måndag
Lunchkorv med potatis och sås

Tisdag
Ugnspannkaka med sylt och frukt 

Onsdag
Chili con carne med ris

Torsdag
Fiskgratäng med potatis

Fredag
Jungelkyckling med ris

Inklusive sallad.

Lägerverksamhet

Vid lägerverksamhet kan tjänster såsom matlagning och servering avtalas för gästande föreningar.

Kontakta oss gärna!

Har ni frågor eller synpunkter på vårt koncept eller matlagningen är ni välkommen att kontakta oss på

Ulrika och Anki